Beschrijving van de route

 

Eigenlijk hebben een heel globale route in de planning. De gehele reis zal met name afhankelijk zijn van de veiligheid per land. Dit gaan we zo goed als het kan bijhouden via internet, lokaal nieuws en natuurlijk de wereldontvanger. Veel derde wereldlanden zijn (politiek) instabiel. Bijvoorbeeld een verkiezing kan al dusdanig veel teweeg brengen dat je in het land niet meer veilig kunt reizen. Indien je dit vooraf weet, dan is het eventueel mogelijk je route aan te passen. De website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken geeft de veiligheid per land weer. Ook moeten we rekening houden met regenseizoenen per land. Sommige wegen worden totaal onbegaanbaar.

Heel ruim opgevat rijden we door Duitsland, langs het Moeselgebied. Dan door Frankrijk en Spanje. In deze landen willen we de vrachtwagen eerst eens goed testen. Regelmatig de bergen in en onverhard rijden (voor zover dat nog mogelijk is in Europa).  Daarna willen we de oversteek maken naar Noord Afrika. Het echte begin van de reis zal Marokko zijn. Vanaf hier zullen we langzaam via de westkant naar het zuiden van Afrika trekken. Daarna via de oostkant weer omhoog. En dan???

 

De route zoals we die tot nu toe gereden hebben is:

2011:    Duitsland - Frankrijk - Spanje - Marokko - Mauritanië - Senegal - Gambia - ...

2012:    ...Gambia - Senegal - Mali - Burkina Faso - Ghana - Togo - Benin - Nigeria - Kameroen - Gabon - Congo -
            Democratische Republiek Congo - Angola - Namibië - ...

2013:    ...Namibië - Zuid Afrika - Lesotho - Zuid Afrika - Swaziland - Zuid Afrika - Botswana - Zimbabwe - Botswana -
            Namibië - Botswana - Zuid Afrika - Lesotho - Zuid Afika - ...

2014:    ...Zuid Afrika - Swaziland - Mozambique - Zimbabwe - Zambia - Malawi - Tanzania - Burundi - Rwanda -
            Uganda - Kenya - ...

2015:   ...Kenya - Ethiopia - Noord Sudan - Saudi Arabia - Verenigde Arabische Emiraten - Oman - Verenigde Arabische Emiraten -
            Iran - Armenia - Georgia - Turkije - ...

2016:    ...Turkije -

Create your own travel map - TravBuddy

Vóór deze wereldreis hebben we ook nog wat andere landen bezocht. Bijna altijd met eigen voertuig en vaak met een tentje. In Europa kon je dan gewoon van huis wegrijden. Buiten Europa kochten we een auto ter plekke. Soms was dit niet mogelijk en moesten we wat huren. Een paar foto's hebben we geplaatst onder "Wie zijn wij". De bezochte landen in de kaart hieronder, bevat ook de landen van onze vorige reizen.