Van legervoertuig tot camper

2010   Januari tot en met Juli

Zo wit als de sneeuw Naar binnen zetten is te veel werk

JANUARI 2010, langzaam

Omdat het deze winter erg lang erg koud is geweest, schiet het opbouwen van de vrachtwagen niet erg op. Het werk dat op dit moment als eerste gebeuren moet, is het vastkitten van alle sandwichpanelen aan de binnenkant, met hoekprofielen. Echter vereist de kit een minimumtemperatuur van 15 graden Celcius. Dat gaat dus voorlopig niet goedkomen.

 

MAANDAG 18 JANUARI 2010, afscheid van de Dodge

Vandaag hebben we de Dodge ingeleverd. We zullen er wel aan moeten wennen, dat we nu niet meer mee kunt nemen wat we willen. In ons nieuwe "noodvoertuig" (de BMW) past toch echt heel wat minder.

Dodge verkocht

 

ZATERDAG 23 JANUARI 2010, opbergbakken

Er zijn nu drie roestvrijstalen opbergbakken onder de vrachtwagen gemonteerd. In de achterste bak, achter het achterwiel, willen we de afvaltank van het vacuumtoilet bouwen.

Opbergbakken onder vrachtwagen geplaatst

 

DONDERDAG 11 FEBRUARI, generatorbak

Afgelopen week veel puzzel en laswerk verricht aan de opbergbak waar de generator in komt te staan. Deze komt onder de vrachtwagen te hangen en moet dus wel goed waterdicht zijn, ook als we een rivier over moeten steken. Ook is een goede isolatie niet weg te denken. Niets is zo storend als het brommende geluid van een generator op een mooie, warme zomeravond.

Binnenzijde generatorbak, zonder isolatiemateriaal Schuine lamellen, tegen spatwater in generatorbak Generatorbak met isolatiemateriaal

 

VRIJDAG 12 FEBRUARI, generator

Generator in de opbergbak onder de vrachtwagen gebouwd.

Generator in bak geplaatst

 

VRIJDAG 5 MAART 2010, inkopen

Vandaag hebben we vanalles ingekocht in de buurt van Eindhoven. Eerst in Beusichem de roestvrijstalen profielen voor de raamkozijnen opgehaald. Daarna op een ander adres in Beusichem 4 verstralers voor op het dak van de cabine opgehaald. Toen naar Camping / Sporthandel De Wit in Schijndel. Hier hebben we een koelkast gekocht, met totaal 190 liter inhoud (waarvan 45 liter vriesvak). We hebben een 25 liter boiler meegenomen en een buitenwaterpomp. Ook twee afvalwatertanks van 79 liter en een rol van 5 meter dik isolatieschuim. Van dit isolatieschuim hadden we twee rollen, maar de tweede rol moesten we terug brengen, want het paste niet meer in de auto.

Flink ingekocht Volle bak

 

ZATERDAG 6 MAART 2010, nieuwe banden?

Omdat we de vrachtwagen graag in de schuur op willen bouwen, hebben we geprobeerd er andere banden op te zetten. Kleine banden, van een busje. Het past wel op de velg, maar helaas ontsnapt de lucht steeds. Dat is dus ook geen optie. Dan moet de wagen helaas maar buiten blijven staan, aangezien deze met de gewone vrachtwagen banden net iets te hoog is. We moeten dan de band zo leeg laten lopen, dat deze ons al twee keer van de velg is gelopen. Dat is vast ook niet zo goed voor de band.

Mini bandjes

 

MAANDAG 8 MAART 2010, rvs kozijnen

Bij DTS heeft Jan de rvs profielen voor de raam- en deurkozijnen laten maken. Een aantal heeft hij nu afgelast en in elkaar gezet. Het kunststof dat aan de binnenkant van de kozijnen gemonteerd wordt, is nog niet klaar. Pas als dat geleverd is, kunnen ze in de wanden gezet worden.
Raamkozijn voor in de schuine wand Het kozijn van de deur, van RVS

 

DONDERDAG 18 MAART 2010, deurpost

Tijdens het wachten op het kunststof voor de kozijnen alvast gaten gezaagd voor ander ramen en het garageluik. Alle overige kozijnprofielen in elkaar gelast. Eindelijk is het vandaag een keer boven de 15 graden Celcius. Bij deze temperatuur is het mogelijk om te kitten. Vandaag dan ook het deurframe in de wand gekit.

Plaatsen deurkozijn

 

VRIJDAG 19 MAART 2010, garage

De plaat die uit de wand gezaagd is, wordt weer gebruikt om de garagedeur van te maken. Het is dan wel een dikke, zware deur, maar het isoleert natuurlijk wel goed.

garage Garageluik Frame garageluik

 

ZATERDAG 20 MAART 2010, raamkozijn

Het kozijn voor het raam is klaar. Het scharniersysteem werkt goed. Nu nog even wachten tot het glas wordt afgeleverd. 

Raamkozijn

 

MAANDAG 22 MAART 2010, onderste deel deur

Het onderste deel van de deur is klaar. Inclusief handgreep en slot. Ook is het garageluik aan de andere kant van de vrachtwagen uitgezaagd.

Deurdeel geplaatst

 

VRIJDAG 2 APRIL 2010, motorlift

De motorlift is af en kan vandaag achterin de vrachtwagen ingebouwd worden. Het is echter nogal een hoog frame. Het frame moet rechtop in de achterwand geplaatst worden. Om dit voor elkaar te krijgen, moeten we de vrachtwagen met de achterkant omhoog rijden. Best eng, deze constructie. Maar ja, straks onderweg zullen er zich nog wel vreemdere situaties voordoen.

Omhoogrijden voor plaatsen motorlift Omhoogrijden voor plaatsen motorlift Plaatsen motorlift

 

Het is al weer donker als de motorlift geheel af is en ook functioneert. Daarvoor moest de lier ook nog eerst aangesloten worden. Jan heeft een aantal bevestigingspunten aan de motor gemaakt, om deze snel vast te kunnen zetten. Nu is het slechts een paar minuten werk om de motor los of vast te maken.

Motor op de motorlift

 

DONDERDAG 15 APRIL 2010, luiken en plafond

De beide luiken van het garagedeel zijn nu geplaatst. Ook is het scheidingspaneel, wat voor de scheiding tussen garagedeel en beddeel zorgt, geplaatst. Onderin komt straks van alles wat we mee willen nemen aan gereedschap, reserveonderdelen, twee reservebanden, stoeltjes en tafel voor buiten, etc, etc. Daarboven kunnen we dan slapen. Het is zo gebouwd, dat we nog goed rechtop kunnen zitten in bed.

Luik klaar Beide luiken zijn nu af en het "plafond" is geplaatst

 

ZONDAG 18 APRIL 2010, kozijn in schuine wand

Het kozijn is in de schuine wand gekit. Ook moeten we even de treinhoorn testen die we gekocht hebben. Ma Quinten staat nu nog lekker dicht bij, maar dat is zo wel afgelopen... Ook zou het vacuumtoilet deze week afgeleverd worden. Nog steeds niets gezien. Naar de leverancier gebeld: vergeten op te sturen, duurt zeker nog een week. En we hebben de exacte maten nodig om de tekening van de douchebak af te kunnen maken, zodat deze besteld kan worden.

Gat gezaagd in schuine wand voor het raam

 

MAANDAG 27 APRIL 2010, glas in schuine wand

Het glas is geplaatst in het kozijn op de schuine wand. Tevens is het gat gezaagd voor het raam aan het voeteneinde in de slaapkamer.

Glas in schuine wand en gat in zijkant

 

WOENSDAG 28 APRIL 2010, glas in kozijn

De glasplaat is in het roestvrijstalen frame geplaatst. Een nachtje zo laten staan, dan kun je morgen verder.

Plaatsen van glas in kozijn

 

DONDERDAG 29 APRIL 2010, raam in kozijn

Het raam in het frame gezet. Even controleren of de scharnieren goed werken. De raamrubbers die we gebruiken, zijn iets te dik, waardoor bij het sluiten van het raam de rubbers langs elkaar wringen en iets verdraaien.

Het begint al wat te lijken Inzetten raam

 

WOENSDAG 5 MEI 2010, vacuumtoilet

Vandaag is het toilet bezorgd. We hebben gekozen voor een vacuumtoilet, Dometic VT 2500. Je hoeft geen chemicaliën te gebruiken. Die zijn en slecht voor het milieu en waarschijnlijk niet verkrijgbaar in grote delen van de wereld. Het vacuum hoort ervoor te zorgen dat er geen vervelende geurtjes via het toiletsysteem omhoog komen. Nu het toilet binnen is, kan Jan de exacte maten opnemen en zo een douchebak op maat maken.

WOENSDAG 12 MEI 2010, inkopen

Vandaag hebben we, na lang zoeken, een keukentje gekocht. We hebben wat rondgezocht naar interieur van ongeval caravans of -campers. Deze kastjes zijn dan wel super lichtgewicht, maar naar ons gevoel niet sterk en stevig genoeg. Na wat rondshoppen bij verschillende keukenzaken, hebben we eindelijk wat gevonden. Alles wat we hebben uitgezocht, was op voorraad. De auto zat tot de nok toe vol met dozen. Thuis aangekomen en wat spullen uitgepakt, bleek dat we verschillende kleuren kastdeurtjes hebben ontvangen. Een paar delen met de door ons gekozen kleur en de rest met een lak met een witte waas. Later blijkt, dat de door ons gekozen kleur uit de handel gaat. Alles moet opnieuw besteld worden en duurt enkele weken voordat het geleverd kan worden. Aangezien niet alles ineens besteld kan worden, moeten we herhaaldelijk gaan bestellen, wat in totaal enkele maanden in beslag neemt, voordat alles geleverd is.

Volle bak. Het keukenblokje en wat kastjes.

 

DONDERDAG 20 MEI 2010, nog meer inkopen

Allerlei materialan en onderdelen voor de vrachtwagen ingekocht. Onderdelen voor de douchebak, het bagagerek voor op de cabine, deurkozijnen, watertanks, isolatiemateriaal, koud- en warmwaterslangen en allerlei aansluitmaterialen, kastdeursluitingen, zandplaten, aluminium trapje om in het woondeel te komen, complete pakkingsset voor het motorblok van de vrachtwagen, diverse keerringen, alle rubber slangen voor het motorblok, V-snaren, brandstoffilters en een oliefilter.

Zandplaten

 

VRIJDAG 21 MEI 2010, bodembedekking

Op de bodem in het "garagedeel" het isolatiemateriaal geplaatst. Hier komt aluminium traanplaat overheen. In de garage komen straks twee reservebanden te liggen, met daarboven een systeem om kratten in te schuiven. Naast de banden is nog plaats voor twee fietsen en eventueel wat andere spullen die niet in de kratten passen.

Isolatiemateriaal en traanplaat in het garagedeel

 

MAANDAG 24 MEI 2010, watertanks en keukenkastjes

Begonnen met het plaatsen van de drinkwatertanks. Twee platte tanks komen onder het keukenblok te liggen. Een keukenkastje deels opgebouwd om te bekijken of het geheel niet te hoog gaat worden. Perfecte hoogte. De keuken komt tegen de achterwand van de vrachtwagen. Direct naast het keukenblokje komt de douchecabine met toilet. 

Er komen twee drinkwatertanks onder het keukenblok. De douchecabine komt naast het keukenblok

 

ZATERDAG 29 MEI 2010, isolatiemat

Direct onder de douchecabine hebben we een opbergbak zitten, waarin we de afvaltank van het toilet plaatsen. De afvaltank past precies op de schuine kant van de opbergbak. Op deze manier past onder de tank een klein verwarmingselement. Dit moet voorkomen dat bij vrieskou de inhoud van de afvaltank niet bevriest. Onder de watertanks en de douchebak komt nog eerst een laag isolatiemateriaal.

Aansluiting voor de afvaltank van het toilet  Watertanks aangesloten en isolatiemateriaal eronder

 

Onder de douchebak komt een dik pakket stevig isolatiemateriaal. Hierin kunnen mooi de aan- en afvoerslangen van het douche- en toiletwater verwerkt worden. Daarna even passen of de maten van de douchebak kloppen met de aansluiting van het toilet.

In het dikke pakket isolatiemateriaal worden de slangen verwerkt Douchebak op maat gemaakt, met het vacuumtoilet 

 

MAANDAG 31 MEI 2010, douchewand

De douchewand geplaatst. Het keukenblokje past er goed tussen. Onderin het keukenkastje komen gaten, zodat we de mogelijkheid hebben om bij de watertanks te komen, bijvoorbeeld om ze te reinigen.

Douchewand geplaatst en gaten in keukenkastje voor watertank

 

MAANDAG 14 JUNI 2010, cabinedak

Bovenop de cabine een frame gemaakt waaraan 4 verstralers met ieders 100 Watt verlichting, hangen. Op het cabinedak ligt een aluminium traanplaat, zodat we hier spullen op kunnen pakken, mocht dat nodig zijn. Ook kunnen we er op staan of zitten om het Afrikaanse wildlife te bekijken.

Verstralers op het dak van de cabine

VRIJDAG 18 JUNI 2010, kastjes vastkitten

Begonnen met het vastkitten van de bovenkastjes in het keukendeel. Aan de achterwand extra hoeklijnen in de kastjes gekit, zodat het hopelijk allemaal op zijn plaats blijft als we straks het mooie, gladde asfalt moeten verlaten. Als na een paar dagen de kit goed vast zit, kunnen de kastdeurtjes eraan gemaakt worden.

Kastjes aan het plafond gekit Extra versteviging aan achterwand Deurtjes voor de kastjes

WOENSDAG 23 JUNI 2010, nog een raam

Het gat gemaakt voor een raam boven de zithoek. Het raam is 150 cm. lang, dus vanaf de bank kun je aardig naar buiten kijken.

Raam boven de zithoek Raam boven de zithoek

ZATERDAG 26 JUNI 2010, aluminium raamplaten
Voor alle ramen kunnen we aluminium platen schuiven, tegen krassen tijdens het rijden door jungle gebied met veel laaghangende takken. Het geeft ook een veiliger idee dat we het goed kunnen afsluiten als we een paar dagen met de motor ergens heen willen en de vrachtwagen onbeheerd achter moeten laten. Je kunt de platen alleen bij open ramen bevestigen. Je trekt dan het raam dicht en vanaf de buitenkant krijg je ze er dan niet meer af.

rvs platen voor de ramen rvs platen voor de ramen

 

WOENSDAG 14 JULI - ZATERDAG 17 JULI 2010, douche en hoekkast
De douche is in de douchecabine geplaatst. Tevens zijn twee hoekkastjes geplaatst naast de ingang. In het midden is een open ruimte, waar eventueel een televisie kan staan. Achter deze hoekkast staat de koel - vriescombinatie.

 

ZONDAG 18 JULI 2010, opbergruimte
Onder het bed hebben we een vrij grote opbergruimte. De twee reservebanden liggen er al in. Boven in het opbergvak kan een buis uitgeschoven worden, waaraan een handtakel kan hangen. Doormiddel van deze takel kunnen we de zeer zware banden in het opbergvak krijgen. Boven de banden zijn rails, waarin we kratten kunnen schuiven. In de kratten kunnen we erg veel spullen, zoals gereedschappen en reserveonderdelen, etc, etc, meenemen.

 

DONDERDAG 22 JULI 2010, waterzuivering
De verschillende watertanks zijn nu onderling met elkaar verbonden. Tevens is de gehele waterzuiveringsinstallatie, van 2Bsure, aangesloten. Zoals men zegt, maakt het van slootwater drinkwater. Nu maar hopen dat ze gelijk hebben, als we straks water uit de sloot pompen...Er worden geen chemicaliën bij gebruikt, maar de zuivering is op basis van elekrolyse. Het water wordt blootgesteld aan een elektrische stroom tussen elektroden. Alle bacteriën, zoals legionella, gaan dood. Een groot voordeel is dus dat we niet allerlei chemicaliën mee hoeven te nemen.

 

VRIJDAG 23 JULI 2010, horgaas en lampen
Het bestelde horgaas is binnen. Alles op maat knippen, zodat het voor de ramen en de deuropening gemaakt kan worden. We hebben gekozen voor een zeer fijnmazig materiaal, zodat ook de kleinste steekvliegjes er niet doorheen kunnen.
Voor de verstralers op de cabine hebben we bij een landbouwzaak 100 Watt lampen gekocht. Even testen of ze ook echt veel licht geven. Nou, daar kun je straks op de savanne mooi veel mee zien. Laat die beestjes maar komen...

 

VRIJDAG 30 JULI 2010, oven en klep
De oven is binnen. Meteen maar op z'n plekje gezet. Het is een Sharp combi (magnetron, oven, grill). Lekkere energievreter, maar vast wel handig als je een lekker broodje wilt bakken.
Ook hebben we de afdichtplaat in de scharnieren gehangen. Zo is de motor goed opgeborgen. Niet makkelijk te jatten, zelfs de onderdelen kunnen ze nog niet van de motor afhalen. Ook is deze nu goed beschermd tegen stof en regen.

 

 

Voor de rest van de bouw van de camper, zie deel 2: augustus tot en met december 2010