Van legervoertuig tot camper

2010  Augustus tot en met december

ZONDAG 1 AUGUSTUS 2010, horgaas

Alle horgaas is nu op maat geknipt. Omdat wit horgaas meer lichtreflectie heeft dan zwart horgaas, hebben we besloten alles zwart te spuiten. Dit type horgaas was helaas alleen in wit verkrijgbaar, dus zo heb je er weer een extra klusje bij. Het werkt wel. Bij de eerste foto zie je goed de stenen en voegen door het zwarte horgaas en bij het witte horgaas is dat al veel minder duidelijk. Kijk je er van dichtbij doorheen, dan is het nog veel meer de moeite waard om het zwart te maken.

Het horgaas spuiten we zwart, voor betere doorkijk De zwarte verf op het horgaas moet nog drogen

WOENSDAG 4 AUGUSTUS 2010, zithoek

Na wat hakken en zagen heeft Jan het houten frame voor de zithoek klaar. De panelen zijn uitneembaar. Onder de bank komt een airco te liggen en 4 grote accu's. De rest is opbergruimte.

Houten frame voor de zithoek Houten frame voor de zithoek

VRIJDAG 6 AUGUSTUS 2010, onderdelen, onderdelen en nog eens onderdelen

Jan heeft weer een bestelling bij DTS in Beusichem opgehaald. Allerlei roestvrijstalen onderdelen voor in de camper. Te zien is onder andere: afdekplaten voor onderkant kastjes, plinten met ingesneden roosters, beplating voor afzuigkap, profieltjes voor in hoogte verstelbare kastplanken, een lade, onderdelen voor de lier, een kastje voor in de douchcabine en een zeep / shampoofles houder voor in de douchecabine. Zo, weer een paar kilo's erbij!

Onderdelen voor in en onder de kastjes en afzuigkap Onderdelen voor aan de lier Onderdelen voor in de douchcabine

Tja... en dan begint het verwijderen van alle plastic van de roestvrijstalen onderdelen...

Leuk...stickers verwijderen

 

MAANDAG 16 AUGUSTUS 2010, schuim
Stevig schuim voor de bank hebben we in IJmuiden besteld. Het is koudschuim en schijnt na veel / langdurig gebruik minder snel in te zakken dan het standaard polyether meubelschuim. Via e-mail even de maten doorgeven en het werd netjes voor ons gesneden. Ook hebben we er een grote baal schuimvlokken bij besteld voor de rugkussens. Ma Quinten gaat voor ons de hoezen voor om de kussens naaien. De stof moeten we nog uitzoeken.

Zitvlak van de bank is gemaakt van koudschuim

 

ZATERDAG 28 AUGUSTUS 2010, wegen
Vandaag even met de DAF bij neefje Hans in Ochtrup geweest. Bij Hans op het werk is een weegbrug, waar we gebruik van mochten maken. Het geheel weegt op dit moment 9600 kg. Maar ja, hij is nog niet af, dus er komen nog wel wat kilo's bij.

DONDERDAG 2 SEPTEMBER 2010, raampje erbij
In de douchecabine zat nog geen raam. Toch leek het ons wel fijner er daar ook een raam te hebben. Veel licht en na het douchen kan de vochtige lucht wat sneller weg.

Raampje erbij in de douchecabine

 

ZATERDAG 4 SEPTEMBER 2010, kastje ophangen
Het roestvrijstalen kastje voor in de douchcabine is helemaal in elkaar gelast en kon vandaag opgehangen worden. Het kastje is waterdicht.

rvs kastje in de douchecabine

 

MAANDAG 6 SEPTEMBER 2010, aanrecht en keukenkastjes
Het aanrecht, zwart graniet, zit met een flinke portie kit op z'n plaats. Ook zitten nu de meeste kastdeurtjes voor de kastjes. Daar hadden we ook weer echt geluk mee (not). Ze hebben ons een keuken verkocht, waarvan de kleur uit de handel ging, zonder ons dat te zeggen. Nabestellen van deurtjes en panelen kon wel, bleek later, maar er zat gemiddeld toch een levertijd van 3 weken op. Aangezien we niet alle kastjes en deurtjes, etc, etc in 1x hadden gekocht, hebben we zeker 6x na moeten bestellen, met elke keer weer een lange levertijd.

Het aanrechtblad is afgeleverd

 

DINSDAG 7 SEPTEMBER 2010, afzuigkap en beplating
Alle afzuigkappen voor in een huis zijn te breed of te diep. De standaard afzuigkapjes voor campers en caravans zijn weer enorm klein en dat was ook geen gezicht. Dus, maar weer zelf maken...Een afzuigkap van roestvrijstaal met twee lampjes erin. Tevens de gehele onderkant van de keukenkastjes afgewerkt met een roestvrijstalen beplating.

De rvs afzuigkap rvs beplating onder de kastjes

 

DONDERDAG 9 SEPTEMBER 2010, extra opbergvakje
Onder het kastje, dat boven de zithoek hangt, was nog wat ruimte voor een klein, open opbergvak. Handig om even een boek of wat ander klein spul in te leggen.

Een extra opbergvak onder het kastje

 

ZONDAG 12 SEPTEMBER 2010, vloerisolatie
Eerst helemaal een houten frame, om de opbergbakken heen, gemaakt. Dit helemaal opgevuld met dik isolatiematiaal. De binnenzijden van de opbergbakken worden ook geheel geïsoleerd, maar dan met ander materiaal. Hier komen dan weer houten platen overheen. En dan nu op zoek naar wat daar weer boven op moet. Laminaat? Zeil? Vloerbedekking? Hout?

Vloerisolatie aanleggen De vloerisolatie komt in een stevig, houten frame Over de vloerisolatie komen weer houten panelen

Wasbak, kraan en de dieselcooker in het aanrecht gebouwd.

Wasbak, kraan en de dieselcooker in het aanrecht gezet Controlepaneel voor elektriciteitsvoorzieningen

MAANDAG 13 SEPTEMBER 2010, zonnepanelen
Vandaag heeft Jan de 4 zonnepanelen op het dak geplaatst.

 

VRIJDAG 17 SEPTEMBER 2010, vloer
Gisteren hebben we de vloer gekocht. Het is marmoleum geworden. Erg slijtvast en de kleur zit in de gehele dikte van het materiaal. Je krijgt dus geen slijtageplekken die bijvoorbeeld wit uitslaan. Ook is het makkelijk op maat te snijden, zodat er een goede pasvorm ontstaat, ook bij de luiken.

Aan beide zijkanten is het marmoleum al geplaatst De hele vloer is klaar

Dit is onze verstelbare tafelpoot. De tafel kan omhoog en omlaag. Maar je kunt het tafelblad ook naar voren of achteren of naar links / rechts schuiven. Wil je wat meer loopruimte, dan schuif je de tafel geheel naar de bank. Wil je makkelijk achter de tafel, op de bank plaatsnemen, dan kan de tafel een stuk richting het looppad geschoven worden.

Onderstel van de tafel, verschuifbaar. 

DONDERDAG 21 OKTOBER 2010, elektriciteit
Zo goed als alle stroomkabels zijn gelegd. Nog een paar afdekkapjes over de kabelgoten en alles is netjes weggewerkt. Echter lijkt de kledingkast nu meer op een meterkast. Aan boord hebben we drie stroomcircuits: 220 Volt, 24 Volt en 12 Volt. 220 Volt is verdeeld over vier groepen, uitgevoerd met een aardlekschakelaar. De verbruikers op 12 en 24 Volt zijn ook apart afgezekerd.

 

 

MAANDAG 22 NOVEMBER 2010, verwarming
Alle verwarmingsradiatoren zitten op hun plek. In totaal hebben we 6 radiatoren, bij het bed, rond de zithoek en onder afvaltank van het vacuümtoilet. Drie van deze radiatoren zijn regelbaar door middel van een thermostaatknop. Op de eerste foto zie je het vullen van de radiatoren met koelvloeistof. De kachel, een 5kW Eberspächer dieselverwarming, zit in de opbergruimte onder het bed gebouwd. De kachel werkt zeer goed. We krijgen het zelfs bij 10 graden vorst (erg) warm in de camper. Tevens kunnen we met deze dieselkachel het motorblok voorverwarmen.

VRIJDAG 3 DECEMBER 2010, stoffering
De moeder van Jan heeft alle gordijnen en kussenhoezen gemaakt. Het was een hele klus om de hoezen mooi strak om de kussens van de bank te krijgen. Ma Q, bedankt voor alle werk. We zijn er blij mee.

MAANDAG 13 DECEMBER 2010, zonneboiler
Voor op het dak van de vrachtwagen hebben we een zonneboiler gekocht. Een vlakke plaat waar koelvloeistof door loopt en bij voldoende zonlicht het water in de boiler verwarmt.

DINSDAG 14 DECEMBER 2010, olie- en dieselfilter
Bij Triple R in Hengelo hebben ze de DAF voorzien van twee super filtersystemen, voor de diesel en motorolie. Dankzij het dieselfilter loop je minder kans op schade door het tanken van vervuilde diesel. En het filter voor de motorolie zorgt ervoor dat alle slijtagedeeltjes verwijderd worden en daardoor hoef je de olie minder vaak te vervangen. Het inbouwen was een hele klus, maar een mooi resultaat. RRR-team Hengelo, heel erg bedankt voor de filtersystemen, het inbouwen en de gastvrijheid.


ZATERDAG 18 DECEMBER 2010, extra geleidewieltjes
De DAF moest weer op balken gereden worden, om zo de motorlift geheel te kunnen laten zakken. Er moeten namelijk nog een paar extra geleidewieltjes geplaatst worden, zodat het frame van de motorlift bij het dalen of zakken niet scheef trekt. Echter was het zo glad buiten, dat we de DAF niet op de balken kregen. De balken schoten steeds alle kanten op. Dan maar iets lager en kijken of het dan lukt. Het wil, maar niet ideaal.