Van legervoertuig tot camper

2011

 

WOENSDAG 5 JANUARI 2011, zonnecollector
De zonnecollector was al op het dak geplaatst, maar nu zijn alle koppelingen en slangen aangesloten naar de boiler toe. Om te testen is het nu nog wachten op de zon. Het is een dubbele roestvaststalen plaat, waarvan de bovenkant zwart verchroomd is. Door het paneel stroomt koelvloeistof, dat door middel van een warmtewisselaar, ingebouwd in de boiler, het tapwater verwarmd.

De boiler kan via de zonnecollector, maar ook elektrisch verwarmd worden. Indien de zon een beetje haar best doet, kan deze het water gemiddeld tot zo'n 80 graden verwarmen.

VRIJDAG 7 JANUARI 2011, keuring bij RDW
Tegen drie uur moeten we met de DAF voor de keuring bij de RDW in Almelo. Hiervoor moet je ook je conformiteitsverklaring meenemen, maar we hadden alles bij ons, behalve dat. Lang leve internet, ze konden alle gegevens zo uit de computer halen, die bij de keuring in Eindhoven ingevoerd waren. Alles was in orde. De DAF is nu officieel een driedeurs personenwagen / camper in plaats van een bedrijfswagen. Er was veel belangstelling voor de wagen. Heel wat mensen die er rond liepen wilden even binnen kijken, zowel RDW personeel als mensen die hun eigen voertuig kwamen laten keuren.

ZATERDAG 15 JANUARI 2011, stickers
Bij Triple R in Hengelo waren de reclamestickers binnen. Gert heeft ervaring in het stickers plakken en hij brengt ze aan op de wagen. Hij wil ook de stickers van Eurol en Twente-Shop opplakken. Hij doet het netjes en het ziet er goed uit. Helaas blijkt het wit van de sticker een andere kleur te hebben dan de vrachtwagen. Meer grijswit dan cremewit. Het was de bedoeling dat het een doorzichtige sticker zou zijn, zodat de achtergrondkleur niet anders is. Gert belt direct met de stickerleverancier en deze belooft nieuwe stickers. Volgende week dus weer stickers plakken.

 

MAANDAG 14 FEBRUARI 2011, lier
Jan heeft een houder voor de lier getekend en met behulp van laser uit laten snijden bij DTS. Hij heeft alles aan elkaar gelast en om de lier gemonteerd. Het is de bedoeling dat op deze manier de lier aan de voorkant en aan de achterkant van de vrachtwagen te monteren en te gebruiken is. Of dat in praktijk werk, halverwege een rivierbedding, is nog maar de vraag. De lier is nogal zwaar. De staalkabel wordt nog vervangen door sterk liertouw, scheelt weer gewicht.

WOENSDAG 16 FEBRUARI 2011, olie en reclame
We hebben van Eurol allerlei soorten en maten olie en smeermiddelen gekregen. Voor vertrek alles verversen en dan hebben we voor nog een keer verversen op voorraad.
Vandaag brengen we de vrachtwagen naar Blokletters Reclame in Enschede. Zij sponsoren de bestickering op zijkanten en achterkant. Aan de ene kant van de vrachtwagen een deel van de wereldkaart met Noord- en Zuid-Amerika en aan de andere kant Europa, Afrika, Azie en Australië. Op de achterkant mega groot een afbeelding van een deel van Europa met de zon die achter de aardbol verdwijnt. Heel erg mooi. Ook plaatsen ze een nette rij stickers met de namen van andere sponsoren en vriendendiensten.