Wie zijn wij?

Kameroen

 

  Mariska

Geboren en getogen Tukker. Altijd al liefhebber van natuur en dieren. Vakanties met lange wandelingen zijn met de paplepel ingegoten. Tijdens de studie het vrachtwagenrijbewijs gehaald en als bijbaan onder andere handel weggebracht in Nederland en Duitsland. Na afronding van de HBO studie Diermanagement aan het Van Hall te Leeuwarden  twee jaartjes in Australië rondgetrokken. Na terugkomst een tijdje bij de Apenheul gewerkt. Daarna als internationaal chauffeur heel Europa rond, gespecialiseerd transport van dierentuindieren tussen allerlei Europese dierentuinen. Van Denemarken naar Portugal met twee neushoorns op de trailer of  van Zuid Italie naar Ierland met een ijsbeer. Hobby's: fotografie, reizen, wandelen en gek op (bijna) alles met wielen.
 

Jan

Ook een geboren en getogen tukker, en wel op het gezellige Twekkelerveld te Enschede.
Vanaf mijn technisch Lego gelijk doorgegaan met sleutelen aan brommers, motoren en auto's en allerlei andere dingen waarvan ik dacht dat het te repareren viel. Logischerwijs dus MTS werktuigbouw gedaan en daarna gaan werken bij een bedrijf dat custom Harley Davidsons bouwde op klantenwens. Hierna verder gegaan als werkvoorbereider/tekenaar bij een roestvaststaal verwerkend bedrijf, waarna ik het in 2000 tijd vond om voor me zelf te beginnen met een engineeringsbureau voor machinebouw voor de voedingsmiddelenindustrie. In 2008 is dit bedrijf overgegaan in een ander bedrijf, en kon ik me vanaf januari 2010 geheel  richten op de voorbereiding van onze reis, met name de bouw van de camper.
In ons gezin werden we wat reizen betreft door elkaar aangestoken, met een zus die jaren reisbegleidster en duikinstructrice was in Afrika en nog een zus die per boot de wereld rondzeilt. Zelfs moeders vliegt op haar oude dag van China naar Afrika, Amerika, Peru en weet ik waar nog  meer naar toe.
 
 
 

We zijn allebei gek op reizen en samen hebben we al aardig wat landen gezien. De eerste jaren altijd op de motor. Jan met een BMW F650, volgepakt met tentje, matjes en kleding. Mariska met een Suzuki Intruder VS 1400 met slaapzakken, potten, pannen en de rest. Zo hebben we onder andere door Italië, Griekenland, Frankrijk, Spanje en Portugal gezworven. Later met een Chevrolet busje, zelf omgebouwd tot campertje, door Denemarken, Noorwegen, Zweden en een stukje Finland. Verder nog rondgetrokken in Tsjechië, Ierland, IJsland. Auto gekocht in Australië en bijna twee jaar rondgetrokken. Campertje gekocht in Nieuw Zeeland en beide eilanden onveilig gemaakt. Zes weken door Mexico zwerven met een huurauto. Ook in Cuba een auto gehuurd en het hele eiland rond getrokken. Veel wandelen en genieten van dieren en natuur. De BMW F650 hebben we nog en deze gaat met ons mee op reis.


Griekenland

Australië 2002

Mexico

 


Nieuw Zeeland

Taiwan

IJsland

 


Tsjechië

Cuba

Oostenrijk

 


Denemarken

Ierland

Andorra

 


Finland

Australië 2000

Noorwegen

 


Frankrijk

Spanje

Portugal

 


Zweden

Thailand

België

 


Italië

Tenerife
 

 


U.S.A.

Groot-Brittannië

Hongarije

 


Duitsland

Gibraltar